3 gezondheidsvoordelen van groene thee

Wist je dat de ontdekking van groene thee zich berust op een ongelukje?  Groene thee werd ontdekt  in 2737 voor Christus, toen de Chinese keizer Shennong per ongeluk water dronk met een dood theeblad erin gekookt. Hij vond de smaak echt zo verfrissend dat hij de geboorte luidde van een nieuwe drank die inmiddels over de hele wereld bekend is. Dit komt omdat het drinken van een heerlijk kopje groene thee een van de beste keuzes die je in het alledaagse leven kunt maken! Groene thee is namelijk rijk aan antioxidanten die vele gezondheidsvoordelen weten te bieden. We zetten de belangrijkste hier voor je op een rijtje.

Groene thee helpt je bij afvallen

Groene thee is een uitstekende drank voor als je wilt afvallen. Dit komt namelijk doordat groene thee de eigenschap heeft om het metabolisme te versnellen, wat niet alleen zorgt voor het verhogen van de vetverbranding, maar je over het algemeen beter laat voelen!

Groene thee kan kanker bestrijden

Groene thee kan op zich best wel een wondermiddel genoemd worden, aangezien verschillende onderzoek uitwijzen dat de thee kan helpen bij het bestrijden van verschillende soorten kanker, waaronder die in de mond, nieren, maag en borstklieren voorkomen.

Groene thee is goed voor je hersenen

Tenslotte staat groene thee erom bekend belangrijke gezondheidsvoordelen aan je hersenen te bieden. Dit is te wijten aan de catechinen in groene thee, waarvan bewezen is dat ze neuronen van de hersenen beschermen. Hierdoor worden cognitieve stoornissen verminderd en kan tevens het risico op neurodegeneratieve ziekten worden verlaagd.

Wil jij ook je voordeel halen uit dit wonderdrankje en ben je op zoek naar online groene thee kopen waarbij je de keuze hebt uit enorme variaties aan smaken en soorten? Neem dan een kijkje bij de Theebaron, dé webshop voor een uitgebreid assortiment aan groene thee afkomstig uit landen zoals China, Japan en India.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.