De Volkswagen id.3

Volkswagen heeft in 2020 de volledige elektrische Volkswagen id.3 op de markt gebracht. Inmiddels is ook de id.4 al op de markt. De Volkswagen id.3 is een 5-deurs hatchback met achterwiel aandrijving, heeft een accu van 45 kWh en een actieradius van 351 kilometer. Hij weegt 1772 kilo is 4.26 x 181 x 155 meter, heeft een bagageruimte van 385 liter en een vermogen van 110 kW (pk). De Volkswagen id.3 rijdt goed omdat de batterijen tussen de assen in de boden zijn ingebouwd. De VW id.3 biedt veel zitruimte, heeft het formaat van een VW Golf, maar de achterbank heeft het formaat van de achterbank van een Passat. Het kleine instrumentarium aan het stuur wordt gecombineerd met een draaiknop voor automaatstanden. De grotere ruimte tussen de voorstoelen is een opbergvak met bekerhouders.

Meer informatie over elektrische auto’s leasen

Vanaf 2021 is de bijtelling voor elektrische auto’s die onder de € 40.000,- kosten 12%. Voor het bedrag daarboven betaal je 22% bijtelling. De nieuwste versie van de Volkswagen id.3 is de Pro S met een 77 kWh accupakket en een actieradius van 520 km en kost iets meer dan € 41.000,- waardoor je toch voor een klein bedrag die 22% bijtelling moet betalen. De Volkswagen id.3 staat in de top 10 van de beste zakelijke leaseauto’s in 2021 op de tweede plaats. De Volkswagen id.4 staat hierin op de eerste plaats! Wanneer er wordt gekozen voor private lease heb je niet te maken met een bijtelling. Hierdoor wordt er vaker naar andere auto’s gekeken. De Kia Picanto en de Ford Fiësta zijn bij private lease op nummer één en twee. Voor private lease worden in de regel kleinere en goedkopere auto’s gezocht.

Bij private lease hoort een andere top 10 van auto’s dan bij zakelijk lease

Steeds vaker wordt er, zeker bij private lease, maar ook bij zakelijk lease gekozen voor een elektrische auto. Dat komt omdat elektrisch rijden goedkoper is dan rijden op benzine of diesel. Een elektrische auto vergt ook minder onderhoud. De extra voordelen bij zakelijk lease zijn:

·         Geen BPM

·         Tot 40.000 euro 12% bijtelling, daarboven wel 22% bijtelling

·         Geen wegenbelasting zeker tot 2025

Voordelen van lease zijn dat je een vast bedrag per maand betaald. Dit is inclusief

·         Wegenbelasting voor niet elektrische auto’s

·         Onderhoud, reparatie en banden

·         Pechhulp

·         Allrisk verzekering

Zakelijk een elektrische Volkswagen id.3 leasen

In Nederland zijn meerdere leasemaatschappijen én dealers die de Volkswagen id.3 aanbieden. Ben je op zoek naar een eerlijk lease advies dan ben je aan het juiste adres bij elektrische autolease. Zij hebben, samen met LeaseCompany (hun partner in lease) al meer dan 10 jaar ervaring en weten waar je een elektrische auto het best kunt leasen. Daarnaast weten ze ook precies wat de kleine lettertjes in een leasecontract betekenen. Je kunt hier, overigens geheel vrijblijvend, een offerte aanvragen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *