Een tweedehands elektrische auto kopen

Elektrische auto’s, je ziet ze steeds meer op de weg. De markt voor tweedehands elektrische auto’s begint steeds meer te groeien. Modellen vanaf 2010 verschijnen steeds meer op de markt en komen als occasion beschikbaar. Vaak zijn dit nog goede auto’s. De elektrische auto is minder onderhoudsgevoelig dan de auto’s op brandstof. Dit is omdat de motor minder bewegende onderdelen heeft die kunnen slijten. Een elektrische auto tweedehands kopen is iets duurder dan gebruikte auto’s op brandstof. De verwachting is dat over vijf jaar, nieuw gekochte elektrische auto’s nog zo’n 40 tot 50 procent waard zijn van de nieuwprijs. ‘voor diesel- en benzine auto’s is dit ongeveer 30% tot 40%. Ondanks dat hogere aanschafprijs is het voor je portemonnee toch interessant om een  elektrische auto te kopen. De maandelijkse kosten van een elektrische auto zijn lager dan bij die van een brandstof auto. Het rijden met een tweedehands elektrische auto maakt dit interessant. Daarnaast kan je sinds 4 juni 2020 subsidie krijgen voor een tweedehands elektrische auto. 

Voor de aankoop check de batterij

Een belangrijk onderdeel van de elektrische auto is de accu. Deze bepaalt hoe ver je met de auto kan rijden. Na verloop van tijd kunnen alle oplaadbare batterijen minder elektriciteit opslaan en leveren. Dat wordt ook wel degradatie van de batterij genoemd. Na verloop van tijd neemt de batterij af in vermogen. Voordat je een elektrische auto tweedehands koopt laat dan de batterij controleren of deze nog goed is. Veel merkdealers en enkele auto handelaren hebben speciale apparaten om de kwaliteit van de batterij te meten.

Wat is de reden dat de kwaliteit van de batterij afneemt?

Het verschilt per merk en type elektrische auto hoe snel de batterij afneemt in vermogen en hangt ook van het verbruik af. Verdiep je, voor je een tweedehands elektrische auto koopt, in de batterij.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *