Is een vakantie in Zuid-Frankrijk het waard?

De Provence omvat de Franse Rivièra en staat bekend om zijn zonnige weer, kleurrijke landschap, traditie, wijn, eten en taal. De belangrijkste attracties zijn onder meer de stad Avignon en de grote verscheidenheid aan dorpen die gemakkelijk met de auto of de fiets kunnen worden verkend via de landwegen en snelwegen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen een vakantie naar Zuid Frankrijk boeken om te genieten van de prachtige natuur en cultuur. Maar is een vakantie naar Zuid Frankrijk het waard? Wij vertellen je er meer over!

Waarom is de Provence zo populair?

De Provence is een van de meest populaire gebieden in Frankrijk omdat het zo mooi is, en ondanks de jaarlijkse toestroom van toeristen, blijft het landschap ongedeerd. Geografisch wordt het omringd door de rivier de Rhône, de zuidelijke Alpen en de Middellandse Zee en herbergt het de grootste kloof van Europa, de Gorges du Verdon.

Het zuiden van Frankrijk staat bekend om zijn glamoureuze levensstijl, en plaatsen zoals Antibes, Cannes en St Tropez zijn belangrijke havens voor ‘s werelds grootste megajachten en hun eigenaren en gasten. Het is deze bedwelmende mix van zwier en bling die Zuid-Frankrijk zo’n heerlijke plek maakt om de zomer door te brengen.

Vakantiehuis in Zuid-Frankrijk huren

Een van de leukste manieren om een vakantie door te brengen in deze regio is door het huren van een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. Of je nu met je gezin of vrienden verblijft is een gezellige vakantiewoning met zicht op de lavendelvelden of langs de Franse Rivièra, het is een tijd die je niet meer zal vergeten. Een vakantiewoning biedt je niet alleen alle comfort die je ook thuis hebt, maar het is een prima uitvalsbasis om de regio te verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *