Waar op letten als je zwanger bent

Als je zwanger bent zijn er 1001 dingen die je bezighouden. Wat mag ik zeker niet doen nu in zwanger bent, wat moet ik allemaal regelen en wat moeten we nog kopen. Om je een beetje op weg te helpen, vertellen we jou in deze blog een aantal dingen waardoor je ze zeker niet meer gaat vergeten.

Wat je niet moet doen

Te lang zitten of te lang staan. Het klinkt wat verwarrend, maar door hormonale veranderingen heb je tijdens je zwangerschap sneller kans op trombose als je te lang niet beweegt. Echter, te lang staan is ook niet goed. Als je te lang staat, kun je last krijgen van je rug, bekken en gewrichten. Het schijnt zelfs te zijn dat zwangere vrouwen met een staand beroep een hogere kans hebben op vroeggeboorte. Even ontspannen in de sauna? Dit mag wel, maar liever niet de eerste 3 maanden (i.v.m. kans op aangeboren afwijking) en de laatste 1,5 maand (i.v.m. kans op infectie). 

Wat moet je regelen

Als je zwanger bent moet je in ieder geval gaan nadenken over een aantal zaken. Waarschijnlijk heb je al nagedacht over de bevalling (bevallingsplan), de kraamzorg en verloskundige. Maar ben jij een paar maanden zwanger? Ga dan ook alvast nadenken over de opvang van jouw kleine spruit. Kinderopvang, kinderdagverblijf. Vraag eens naar de mogelijkheden bij Columbus Junior.

Wat moet je kopen

Ze zeggen altijd: “Kinderen zijn duur”. Dat lijkt te kloppen. Alles waar baby voor staat lijkt een een paar procent duurder. Je wilt natuurlijk de kinderkamer leuk inrichten (bedje, commode, kast) en bent vast al op zoek naar een kinderwagen. TIP: Koop extra doeken en wacht met kleding. Dit krijg je waarschijnlijk van veel bezoek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.