Waarom je niet zo snel moet kiezen voor nieuwe meubels

Eens in de zoveel tijd zijn we allemaal wel eens toe aan nieuwe meubels. En het ene moment net wat meer dan normaal. Toch is het niet altijd verstandig om direct te kiezen voor nieuwe meubels. In dit artikel leg ik je uit waarom je toch even twee keer na moet denken voordat je dit gaat doen. Lees dus snel door want wie weet heb je er nog wat aan!

Kosten

De kosten van een nieuw meubel zijn enorm gestegen. Mede doordat containers vanuit China duurder worden vanwege de pandemie is het niet altijd meer aantrekkelijk om nieuwe spullen te kopen. De verwachting is dat deze op den duur wel weer zullen dalen maar het ziet er allemaal nog niet rooskleurig uit. Daarnaast zijn meubels nu eenmaal wat duur. Hierdoor is het ook niet zomaar een impuls aankoop en je moet je ook zeker niet laten overhalen door een verkoper om direct besluiten te nemen. Denk er altijd even goed over na voordat je ergens je handtekening onder zet.

Levertijd

De levertijd van meubels zijn tegenwoordig ook aardig lang. Je kan toch wel uitgaan van 10 á 12 weken voordat je jouw meubels thuis krijgt. En dan moet je nog maar hopen dat het is geworden zoals je vooraf had besteld! Door deze lange levertijden is het niet altijd even fijn om nieuw meubilair uit te kiezen. Besef je dus goed dat als je op korte termijn meubels wilt kopen dat je toch wel een maand of 3 moet wachten.

Oude meubels hergebruiken

Het is tegenwoordig niet zo vreemd om te kiezen voor het herstofferen van je oude meubels. Daarom kan ik aanraden om een meubelstoffeerder in Brabant uit te kiezen die jou hier goed mee kan helpen. De kosten zijn vele malen lager dan nieuwe meubels. Zeker wanneer je exclusievere meubels hebt aangeschaft die je niet zomaar laat vervangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.