Wat is bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie is een alternatieve geneesmethode die zich bezighoudt met klachten op het gebied van onder meer angst, onrust, stress, verdriet en slaapproblemen. Door middel van verschillende extracten van bloesems in te nemen, kan er een plaats worden gegeven aan emotionele onzekerheden die het hebben van een gelukkig leven verstoren. In dit artikel geven we je een korte introductie rondom deze vorm van therapie.

Het ontstaan van de therapie

Bachbloesemtherapie is ontwikkeld door Edward Bach, een arts en homeopaat die deze vorm van remedie ontwikkelde in de vroege jaren van de 20e eeuw. Edward Bach was ervan overtuigd dat het lichaam zichzelf kan genezen. Door middel van de bachbloesemtherapie begon hij met het toepassen van kleine hoeveelheden natuurlijke stoffen van onder meer planten en mineralen om het lichaam en de geest te helpen bij het genezen. Volgens Bach kan deze vorm van therapie helpen bij het creëren van een positieve emotionele toestand die bevorderlijk is voor het herstel van een algeheel gezond evenwicht, door middel van de interne hulpbronnen van een individu te katalyseren om het evenwicht te bewaren.

Wat is een bloesemremedie?

Bloesemremedies zijn ook wel kruideninfusies die erom bekend staan dat ze de vibrerende energie en helende kracht van de geïnfuseerde bloem dragen. Aangezien uiteenlopende bloesems worden gebruikt voor diverse emotionele pijnen, kan een bachbloesemtherapeut je helpen om een juiste selectie van bachbloesems te kiezen die het beste passen bij jouw persoonlijke uitdagingen.

Hoe worden bloesems ingezet?

Bachbloesems worden in de meeste gevallen gebruikt als vloeistoffen in druppelflesjes. De vloeistof wordt ingenomen door middel van het op je tong te laten vallen of het te mengen in een glas water om te drinken. Hoewel de dosering varieert per persoon, nemen de meeste mensen een paar keer per dag meerdere druppeltjes. Tevens worden bachbloesems verwerkt in pillen, huidcrèmes, sprays en badzout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.