Wat zijn de moeilijkste talen om te leren?

Als je denkt dat het moeilijk is om in je vrije tijd een beetje Frans of Spaans op te pikken, dan zou je moeten weten wat voor soort werk je krijgt om andere talen van over de hele wereld te leren. Serieus over het leren van Hongaars? Of Navajo? Of Thai, dat een alfabet bevat dat bestaat uit maar liefst 44 medeklinkers en 32 verschillende klinkers? Dan kun je maar beter klaar zijn om te studeren. Om u te helpen begrijpen waar u aan begint, hebben we deze lijst samengesteld met de moeilijkste talen om te leren.

Arabisch

Om Arabisch te leren, moet je een nieuw alfabet leren en wennen aan het lezen van rechts naar links. Veel van de geluiden in de taal zijn moeilijk te beheersen voor Engelstaligen, en de grammatica zit vol met onregelmatige werkwoorden. Zelfs als het je lukt om dat allemaal te overwinnen, is het ook een taal met vele, vele dialecten die sterk verschillen. Dus misschien red je het wel in Jordanië, maar heb je het moeilijk in Koeweit.

Russisch

Russisch wordt door het Foreign Service Institute (FSI) beoordeeld met een moeilijkheidsgraad van twee van drie, die talen rangschikt op basis van hoe lang het zou duren voor de gemiddelde moedertaalspreker van het Engels om het te leren, dus het is niet zo moeilijk als sommige andere talen op dit gebied lijst. Er zijn echter enkele duidelijke obstakels om vloeiend Russisch te worden, waaronder dat spelling niet altijd eenvoudig is, het vol zit met klinkers die de gemiddelde Engelse spreker niet kent, en het vereist het leren van een geheel nieuw alfabet om onder de knie te krijgen.

Een spelletje Wordfeud zou in deze talen dus wel erg moeilijk zijn. Daar zou je bijvoorbeeld wordfeudtips.nl goed voor kunnen gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *